Den výživy
Ve dnech od 14. do 18. října se naše škola zúčastnila projektu „Pěstuj planetu“ spojenou se Světovým dnem výživy. Během celého týdne žáci s vyučujícími řešili různými formami problematiku plýtvání potravin. Zaznamenávali množství potravin spotřebovaných na obědy ve školní jídelně a vyhodnocovali vyprodukované množství zbytků. Už druhým rokem třídíme ve škole bioodpad, tak se rovněž zaměřili na zvýšenou kontrolu třídění tohoto odpadu. V projektových hodinách rozebírali možnosti, jak zabránit nadměrnému plýtvání potravin. Také si uvědomili, že ne každý na planetě má tak snadný přístup k potravinám jako my a musí si v mnoha případech vystačit jenom s minimálním množstvím. Zapojením do projektu „Pěstuj planetu“ se seznámili s důležitými kroky, které vedou k udržitelné spotřebě potravin – neplýtvat, jíst sezónně, méně masa, podporovat drobné zemědělce, chytře vařit.
Mgr. Jana Míková
Nahrávám data...